top of page

- OP DIT MOMENT NEMEN WIJ HELAAS GEEN NIEUWE HONDEN AAN -

 

Bij Hondendagopvang De Vurste Heij kan jouw hond in een kleine roedel van maximaal 6 honden heerlijk een dag spelen, puzzelen, snacken en rusten. We hebben veel persoonlijke aandacht en tijd voor jouw hond. We borstelen, knuffelen, doen spelletjes en geven koekjes. Kortom: een echte crèche! 

 

De eerste keer dat een hond bij ons komt is altijd een proefdag. De hond maakt kennis met ons, het veld en de andere honden. Het is vooral belangrijk om te kijken of jouw hond het leuk vindt bij ons! Wij observeren of de hond zich sociaal in de roedel gedraagt. 

Vanaf een leeftijd van 3,5 / 4 maanden oud is jouw hond welkom, mits hij/zij alle inentingen heeft gehad. Pups mogen maximaal 2 dagen per week komen, met een rustdag ertussen. Dit kan in overleg per maand uitgebreid worden.

De hond moet ontwormd en vrij van parasieten (vlooien en teken) zijn. Wij nemen alleen honden aan waarvan wij het verantwoord vinden ze vrij toe te laten in de roedel. Dit hangt af van het gedrag, het ras en de grootte van de hond. Hoog-risico rassen kunnen helaas niet bij ons terecht. Klik hier voor een overzicht van deze rassen.

Ook niet-gecastreerde reuen kunnen niet bij ons terecht, aangezien we een uitloopren hebben. Loopse teven en zieke honden kunnen alleen in overleg bij ons terecht.

Als jouw hond medicijnen gebruikt, of nog eet tussendoor, is dat geen probleem. Wij doen waar jij geen tijd voor hebt! Ook werken we samen met gedragstherapeuten van Hondencampus en een dierenarts. Mocht ons iets opvallen aan het gedrag of de gezondheid van jouw hond, dan bespreken we dat met jou. 

Bij het ophalen kan jouw hond nat en/of vies zijn door het spelen.

DeVursteHeij-foto(14)_edited.jpg

PRIJZEN

Per 1-1-2023 ben ook ik helaas genoodzaakt een prijsverhoging door te voeren. Dit is € 2,00 per dag. Zie hieronder: 

1 losse dag

1x per week 10 dagenkaart

2x per week 20 dagenkaart

Proefdag

€ 18,-

€ 18,-

€ 160,- (€ 16,- per keer) 13 weken geldig

€ 310,- (€ 15,50 per keer) 13 weken geldig

1x per week 10 dagenkaart

1x per week 10 dagenkaart

3x per week 30 dagenkaart

4x per week 40 dagenkaart

€ 450,- (€ 15,- per keer) 13 weken geldig

€ 580,- (€ 14,50 per keer) 13 weken geldig

*Door ruimte in de dagenkaart zit je niet meteen met kosten wanneer je jouw hond onverhoopt moet afmelden.

OPENINGSTIJDEN

Maandag | Dinsdag | Woensdag | Donderdag

Brengen tussen 7.30u en 9.30u

Halen tussen 16.30u en 18.30u

De rest van de dag zijn we bezig met de verzorging van de honden. Het kan dus voorkomen dat de telefoon overdag niet meteen wordt opgenomen. We bellen dan op een later tijdstip terug. 

Wij zijn gesloten op:

 • Alle weekenden & vrijdagen

 • Zon- en feestdagen

 • Kerstvakantie: 23 december t/m 8 januari

 • Carnaval en cursus: 13 t/m 21 februari 2023

De Vurste Heij is een eenmanszaak en behoud het recht te sluiten bij ziekte van de eigenaar of bij onvoorziene gebeurtenissen.

PASPOORT/

INENTINGSBOEKJE

Het is wettelijk verplicht dat het paspoort of intentingsboekje bij de opvang aanwezig is. Zonder dit boekje of paspoort met geldige entingen wordt de hond geweigerd.

De volgende entingen zijn verplicht:

DHP cocktail = Distemper (hondenziekte, ziekte van Carré), Hapatitis (HCC, CAV, besmettelijke leverziekte, ziekte van Rubarth) en Parvo (CPV)

 • Pup 6 weken DP (Distemper en Parvo)

 • Pup 9 weken P (Parvo)

 • Pup 12 weken DHP (Distemper, Hepatitis en Parvo)

 • Pup 1 jaar DHP (DIstemper, Hepatitis en Parvo)

 • Daarna elke 3 jaar na de laatste DHP enting een herhaling van de DHP cocktail.

LET OP! Verschillende dierenartsen geven 1 jaar na de 12 weken enting weer de cocktail, maar wettelijk moet dit op 1 jarige leeftijd zijn!

L4 enting = Leptospirose (ziekte van Weil)

 • Pup 9 weken L4 leptospirose

 • Pup 12 weken L4 leptospirose

 • Pup 1 jaar L4 leptospirose

 • Daarna elke jaar na de laatste L4 enting een herhaling van de L4 enting

Kennelhoest (KC, PI) is voor jouw eigen verantwoordelijkheid en ter bescherming van jouw hond. Wanneer jouw hond behandeld is voor kennelhoest kan hij/zij het toch nog krijgen, hoogstwaarschijnlijk wel in mindere mate.

AANSPRAKELIJKHEID

Volgens de Nederlandse wet is het zo geregeld dat de eigenaar van een hond zelf aansprakelijk is, en dit ook blijft ook als zijn hond onder toezicht staat van een ander. De Vurste Heij zal er alles aan doen om zo goed mogelijk op jouw hond te letten, maar een ongeluk zit in een klein hoekje! Realiseer je dat je ten alle tijden volledig aansprakelijk bent voor jouw eigen hond, mocht er toch iets gebeuren. Het is dus van groot belang dat jouw hond onder jouw WA verzekering valt. Check hiervoor de polisvoorwaarden van de verzekering. 

DIERENARTS

Mocht jouw hond tijdens het verblijf bij De Vurste Heij ziek worden of gewond raken, zullen wij waar nodig eerste hulp bieden. De Vurste Heij zal op kosten van de eigenaar medische zorg verschaffen wanneer dit als gevolg van een gebeurtenis tijdens het verblijf noodzakelijk blijkt. Wij zullen altijd, indien mogelijk, eerst contact met jou opnemen. 

Inentingen
bottom of page